CNG GC 85-150

Popis technologie plnění

Přívodní zemní plyn prochází sušícím zařízením s molekulovým sítem, kde je zbaven vlhkosti, a filtračním zařízením pro konečné vyčištění plynu. V kompresorovém zařízení je plyn stlačován na tlak 25 až 29 MPa. Pod tímto tlakem je dopravován do lahví tlakového zásobníku plynu, poté do výdejního zařízení (stojanu). Plnění tlakové nádrže vozidla zajišťuje výdejní stojan s hadicí a plnicí koncovkou NGV1, popř. NGV2. Po dosažení tlaku v nádrži automobilu 20 – 21 MPa je celý proces plnění automaticky ukončen. Plnicí hadice se poté odpojí od nádrže automobilu a vše je připraveno k dalšímu plnění.

Typová stanice CNG – objekt

Technologický kontejner je samonosné ocelové konstrukce s tepelnou a zvukovou izolací. Standardní barva je volitelná zákazníkem. Kontejner je rozdělen na strojně-technologickou část a část pro elektrorozvaděč, která je plynotěsně oddělena. Do strojně-technologické části jsou pro maximální dosažitelnost osazeny dva vstupy, k elektrorozvaděči je další samostatný vstup. Kontejner se usazuje na předem připravené základové pásy a je možné jej konstrukčně provést i se zvýšenou požární odolností na 45 min a v provedení pro umístění do seismologicky nepříznivých oblastí. V kontejneru je instalována veškerá technologie plnicí stanice CNG.

Pro maximální bezpečnost je prostor s technologií monitorován detektorem úniku plynu s akustickou signalizací. Celá technologie odpovídá nejpřísnějším požadavkům na bezpečný a ekologický provoz.

Řídící panel s dotykovým displejem je osazen na elektrorozvaděči, kde je možné sledovat veškeré důležité parametry včetně historie stavů a poruch. Plnicí stanice je standardně napojena na servisní centrum pro možnost okamžité diagnostiky technologie.

Technické parametry CNG GC 85-150

Typ GC 85 / GC 150
Sací přetlak 0,3 – 0,9 bar
Dodávané množství 84 Nm3/h / 144 Nm3/h
Elektromotor 30 kW / 36 kW
Pracovní tlak 25 - 29 MPa
Zásobník 2 800 l*
Rozměry 2,5 x 6,2 x 2,9 m
Výrobce kompresoru J. A. Becker & Söhne
* Možno vyrobit na přání zákazníka (násobky 140l)

Máte dotaz?

Chcete se nás na něco zeptat? Napište nám. Náš odborný pracovník Vám na dotaz odpoví do 1 týdne.